Er zijn testen die wij dagelijks uitvoeren en testen die wij een paar keer per week inzetten. Wij voeren sneltesten uit die binnen twee uur resultaat opleveren, terwijl andere testen enkele dagen in beslag nemen. De meeste testuitslagen zijn binnen een week bekend. Het kan voorkomen dat we bijzondere testen aan een ander laboratorium uitbesteden. Deze uitslagen laten soms iets langer dan een week op zich wachten.

Wachttijden

 • Microscopie
  De uitslag van dit deelonderzoek is in principe dezelfde dag bekend. Meestal wordt deze uitslag elke dag bij de (voorlopige) uitslag van het totale onderzoek gerapporteerd.
 • Kweek en determinatie
  Afhankelijk van het type materiaal, duurt het één tot vijf dagen totdat de uitslag bekend is. Bij klinisch onderzoek ontvangt u elke dag een voorlopige uitslag.
 • Gevoeligheidsbepaling
  Het bepalen van de antibioticagevoeligheid van micro-organismen duurt, vanaf de isolatie van het micro-organisme, in principe één dag. Bij klinisch onderzoek ontvangt u elke dag een voorlopige uitslag.
 • Antigeenbepaling
  U ontvangt de uitslag nog dezelfde dag.
 • Antistofbepaling
  Dit onderzoek wordt iedere werkdag ingezet.
 • DNA/RNA-bepaling
  De uitslagen van testen op basis van DNA/RNA-bepaling zijn op werkdagen binnen 2 tot 24 uur bekend.

Communicatie testuitslagen

Wij bellen de onderzoeksuitslagen enkel en alleen door aan de aanvragend arts of specialist. Wij geven geen uitslagen aan patiënten. De (voorlopige) uitslagen worden ook in het patiëntendossier opgenomen.

Instellingen HIS rapportage

Voor rapportage van uitslagen van Microvida richting uw HIS is de juiste instelling het lettertype courier.