Naam | omschrijving

Allergie voedselscreening

Methode

antistofbepaling, chemiluminescentie (CLIA)

Monstermateriaal

Stolbloed (serum)

Afnamemateriaal

Bloedbuis

Bewaarcondities

4°C – 25°C

Frequentie

Dagelijks (werkdagen)

Onderzoeksduur

2 dagen

Referentiewaarde

Zie opmerkingen

Opmerkingen

Aanvulling op “bewaarconditie” hierboven: Voor langere opslag centrifugeren (5 min. 1500xg) opslaan en vervoeren bij -20°C.

Bij aanvraag voedselscreening wordt standaard bepaald:

FP5 voedselpanel, F17 hazelnoot, F202 cashewnoot, F10 sesamzaad, F84 kiwi en F25 tomaat.

Indien de uitslag van het voedselpanel niet negatief is worden automatisch de volgende allergenen toegevoegd: F1 eiwit, F2 melk, F3 kabeljauw, F4 tarwe, F13 pinda en F14 soja.