Naam | omschrijving
Allergie voedselscreening
Methode
antistofbepaling, chemiluminescentie (CLIA)
Monstermateriaal
Stolbloed (serum)
Afnamemateriaal
Bloedbuis
Bewaarcondities
4°C – 25°C
Frequentie
Dagelijks (werkdagen)
Onderzoeksduur
2 dagen
Referentiewaarde
Zie opmerkingen
Opmerkingen
Aanvulling op “bewaarconditie” hierboven: Voor langere opslag centrifugeren (5 min. 1500xg) opslaan en vervoeren bij -20°C.
Bij aanvraag voedselscreening wordt standaard bepaald:
FP5 voedselpanel, F17 hazelnoot, F202 cashewnoot, F10 sesamzaad, F84 kiwi en F25 tomaat.
Indien de uitslag van het voedselpanel niet negatief is worden automatisch de volgende allergenen toegevoegd: F1 eiwit, F2 melk, F3 kabeljauw, F4 tarwe, F13 pinda en F14 soja.